Positive mind

Ik zou wat schrijven over hoe ik mij nu eigenlijk voel, over wat die angsten dan met mij doen. Maar eerlijk gezegd heb ik daar geen zin. Ik ga straks wel een tekst uploaden die ik al eerder heb geschreven. Hierin beschrijf ik hoe ik mij voel en wat ik doe als ik last van angsten krijg in de nacht. Ik moet zeggen, het is behoorlijk interessant om dat te lezen. Je leest hoe ik de realiteit verlies en hoe de angsten een loopje met mij nemen. Als ik het zou uitwerken, zou ik er zo een thriller van kunnen maken :).

Positive mind

Vandaag dus geen zware praat, want dat doe ik deze week in real life al genoeg. Als tegenhanger en om mijn hoofd er een beetje bij te kunnen houden, schrijf ik deze week alleen maar mooie dingen. Vandaag ga ik het hebben over een positive mind.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik mij voorheen behoorlijk kon irriteren aan dat positief gelul. Dat komt denk ik voornamelijk omdat er in mijn leven destijds niet veel positiefs gebeurde, althans dat dacht ik.

Maar goed, ik irriteerde mij omdat ik vond dat het hele positive mind gebeuren zwaar overdreven werd. Dat te blije zweverig gedoe bij mensen, die de hele dag de indruk wekken dat zij een perfect leven hebben. En dat allemaal omdat zij hun mind focussen op het positieve. De hele dag elimineren ze anderen uit hun leven die negatief zijn. Soms lees ik het bij mensen waarvan ik denk, chick JIJ bent negatief, hoezo anderen, doe wat aan jezelf haha!

Maar nu

Maar nu, nu kom ik er wel op terug. Ik vind nog steeds dat je niet de hele dag hoeft te bewijzen wat voor een invloed het positief denken heeft op jouw leven. Dat terzijde denk ik zeker wel dat focussen op het positieve, invloed heeft op het ervaren van geluk. Want, ik schreef eerder hierboven, dat ik dacht dat er niks positiefs gebeurde/was in mijn leven. En dat is helemaal niet waar.

Mijn psychologe gaf mij de opdracht om elke dag iets positiefs op te schrijven. En dat kan van alles zijn, van ik heb de afwas gedaan tot de vuilnis buiten zetten. Ik vond er echt geen hol aan om te doen, maar ik snap het doel ervan wel.

Wij mensen vinden al snel dat er niks goeds is in hun leven. Klagen om de meest onbelangrijke zaken. Men ziet niet de kleine dingen, die wél belangrijk zijn! Deze kleine dingen zijn namelijk helemaal niet klein, je máákt ze klein. Jij maakt ze klein en onbelangrijk door de negatieve dingen veel te veel aandacht te geven.

Wat gaan we doen

Jawel mensen, wat wij gaan doen is net zo hard mee lullen met het positief gedoe, totdat wij er ook in gaan geloven! Ik geloof er eigenlijk al in, maar pas het te weinig toe in mijn leven. Er zijn namelijk een heleboel mooie dingen in mijn leven waarmee ik mijn gedachten kan vullen. Die kleine dingen in mijn leven zijn eigenlijk de grootste en belangrijkste. Ze horen de boventoon te voeren, en te worden gedragen op handen en voeten. Want dat zijn ze meer dan waard!

Deze week gaan we het weer oppakken, doe met mij mee! Schrijf elke dag iets positiefs op. En dat kan van alles zijn, al schrijf je op dat je je tanden gepoetst hebt. Niks is namelijk vanzelfsprekend. Op het moment dat we bepaalde ‘kleine’ dingen niet meer als vanzelfsprekend gaan zien, dan maak je de kleine dingen weer groot. En de voorheen grote dingen weer klein, vat je hem nog?

Al die so called belangrijke zaken waar je voorheen een hele nacht wakker van kon liggen, lach je uiteindelijk weg. Kijk eens aandachtig om je heen en omarm hetgeen wat wél belangrijk is.

Meer dan we kunnen

Ik weet precies hoe het voelt. Je kunt er gewoon niks meer bij hebben. Je emmer zit al vol tot het randje. En ja, dan zijn het vaak de onbelangrijke dingen, die opeens wél belangrijk zijn omdat die emmer maar niet leeg loopt. Ik snap het als geen ander, maar positief blijven zie ik wel echt als een remedie om wat water uit die emmer te krijgen.

En ja, ik weet ook dat je moe bent om ertegen te blijven vechten. Je bent op, uitgeput, K.O, denk je.  Maar dat klopt niet hé, je staat namelijk nog steeds elke dag op. Je kleedt je elke dag aan, je doet wat in het huishouden, of je doet gewoon lekker helemaal niks. Feit dat je op de bank zit met een kop koffie is al goed genoeg! Je zit daar en doet wat je moet doen, en dat is goed genoeg! Je kunt meer dan je denkt!

Let’s do this!

Je kunt het! Deze week schrijf je eind van de dag iets positiefs op over die dag. En eigenlijk moet je dat elke week herhalen totdat je erin gelooft dat wat je doet ook echt belangrijk is. Totdat al die grote zaken die je het leven zuur maakte weg zijn. Er zal altijd wel iets zijn waar je niet blij mee bent. Dat vind ik niet meer dan realistisch. Maar ga de zaken niet omdraaien. Maak dat wat er echt toedoet belangrijk.

Kijk daarom ook niet teveel naar anderen maar focus op jezelf. Heel leuk allemaal wat ‘anderen’ doen, maar veel daarvan, zeker op social media, is niet de realiteit. Trouwens, ik ga die tekst over nachtangsten niet posten, in ieder geval niet deze week. De sfeer is er niet naar. Deze week gaat om boosten. Jezelf een schop onder je kont geven en weer keihard knokken tegen al het negatieve in je leven.

Ik ga nu stoppen met dit stuk, en hoop dat jullie met mij mee gaan doen. Voel je vrij om een bericht achter te laten, zou ik erg leuk vinden :). Ben nog zoekende over het hoe en wat van deze site, maar het gaat de juist richting op, ik kan in ieder geval mijn ei kwijt. Dus tips en advies of vragen, zijn van harte welkom!

Bye!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *