Roerige tijden; part 2

Mijn vorige bericht ging over roerige tijden in het eerste deel van de schoolvakantie. Dat eindigde met het tripje naar Walibi wat ontzettend goed was gegaan. Ik kijk daar met een super gevoel naar terug. Wat hebben we gelachen zeg! Het was een goed begin van het hebben van een leuke gezinsvakantie.

Ik ga het nu hebben over het tweede deel van de schoolvakantie. Op zaterdag waren we naar Walibi en op maandag zouden we vertrekken naar ons vakantieadresje in Nederland. Ik had de koffers nog niet gepakt, dus daar was ik de zondag de hele dag mee bezig. We hebben niet zo een grote auto dus moest daar wel een beetje rekening mee houden.

Daar gaan we

Maandag rond een uur of één zijn we gaan rijden, het duurde echt een eeuwigheid voordat we er waren. Maar ja, dat heb je altijd met de heenreis hé! Eenmaal aangekomen zijn we opzoek gegaan naar ons huisje, of eigenlijk een mobile home. Je weet op het plaatje ziet het er altijd tienduizend keer beter uit. Dat was in ons geval ook wel een beetje zo.

Maar ik was zó positief ingesteld en zo blij dat we er even tussenuit gingen dat het mij niet stoorde. Het was er wel schoon en netjes, maar de kamers waren echt heel klein. En de bedden waren helemaal een grap! Leek wel voor kabouters gemaakt. Nou ben ik zelf niet zo groot, maar D is 1,95, die zag ik daar niet liggen hoor. Maar goed, je maakt er toch het beste van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal ontspannen was. Ik merkte toch dat ik een andere omgeving best spannend vind. Veel prikkels!

Toen we helemaal gestationeerd waren, zijn we meteen het park gaan verkennen. Het had een groot meer, met meerdere leuke glijbanen, met daaromheen caravans. En dan wat meer naar achter waren de huisjes. Het was ongeveer tien minuten lopen naar de receptie en alle andere faciliteiten. Er waren veel mensen en ik merkte dat ik niet op mijn gemak was. Snel afgeleid, ik was er niet bij met mijn hoofd.

We hadden wat boodschappen gedaan en voor het gemak als avondeten een patatje gegeten. In de avond zijn we terug gegaan voor de entertainment. Het was op zich wel gezellig, maar had toch niet helemaal een onbezorgd vakantiegevoel. Op de tweede dag zijn we gaan zwemmen (binnen), het was zo druk dat er geen stoelen vrij waren. Eerlijk? Dan heb ik al geen zin meer hé, dan is dat alweer teveel gedoe. Maar zoon wilde heel graag zwemmen en gelukkig konden we een plekje bij de sauna’s krijgen. Hoe snel we binnen waren, hoe gauw we ook weer buiten stonden. Door die drukte was het echt niet te doen allemaal. Dus weer terug naar het huisje.

Het slapen

Ik besef mij nu dat ik nog helemaal niet heb verteld hoe het slapen was gegaan. Nou zoon zag het niet zitten om alleen in een kamertje te gaan slapen, helemaal logisch. Dus die wilde bij ons. Hmmmm. Hoe gaan we dat doen!?? Met heel veel puzzelen en hulpstukken hebben we met zijn vieren horizontaal op het bed geslapen. Uiteraard was dit geen doen. Die kamertjes hadden ook raampjes en ik vond dat best eng. Met m’n gegeneraliseerde angststoornis waren er weer genoeg thrillers de revue gepasseerd die eerste nacht. Misschien wel leuk om te weten, want misschien ben je wel nieuwsgierig. Maar mij angstgedachten gingen over dat er mensen ons huisje in de fik zouden steken. Echt. Er is helemaal niks wat daarop zou wijze maar ja ik kan er niks aan doen. Buiten dat, voelde die kamertjes gewoon erg claustrofobisch, brrrr.

Bingo!

Ik had zo een zin in deze vakantie, maar ik kreeg mezelf toch niet helemaal in die mood. Totdat er Bingo was haha! Oh dat vind ik toch zo leuk om te doen. Je hoeft alleen te luisteren en te strepen. En omdat je moet opletten blijven mijn gedachten daar waar ze moeten zijn. Heerlijk! Een leuk dingetje was de tweede ronde. Je kon een strijkijzer winnen. Dus ik zei nog hardop tegen D, hé ik heb een strijkijzer nodig! En wat denk je? Ik had gewoon bingo! LOL! Heel leuk hoor, maar dat naar voren lopen in een volle zaal was echt verschrikkelijk!!!! Hahaha moet er nog om lachen. Zo trots dat ik was, dat ik had gewonnen. Maar kon echt door de grond zakken toen ik naar voren moest komen. Stel ik had niet goed geluisterd en een valse bingo hebben, schande! Gelukkig was dat niet geval!

Derde dag

Derde dag zijn we buiten wezen zwemmen, althans die jongens. L wou zo graag zwemmen en van de glijbanen af, dat moesten we echt doen! Dus de jongens zijn lekker van de glijbanen af geweest. Waarbij ik nog tegen L zei, probeer geen water in te slikken. Was weer een angst van mij natuurlijk. Had net gelezen dat er dodelijke slachtoffers waren gevallen in NL door bacteriën in het water. Dus dat hij mocht was al een wonder!

Ik zat met G aan de kant, heerlijk in het zand te spelen. Ondertussen voelde ik mij al wat rustelozer worden. Kon mij nog niet goed ontspannen en voelde het allemaal niet zo. Ik wil niet ondankbaar overkomen, want was super blij dat we daar waren. Maar had de dag ervoor al gepeild bij D of hij het erg vond eerder naar huis te gaan. Het was immers ook zijn vakantie, dus vond dat hij daarin ook een keuze had. We zouden het nog even aan kijken.

Vierde dag

Maar op dag vier werd D ziek, voelde zich niet lekker en moest overgeven. Rampscenario’s vlogen alweer door mijn hoofd en wilde gewoon naar huis. Het weer was inmiddels ook niet meer goed, dus er was geen reden meer om te blijven. Echt letterlijk hadden we de koffers binnen één uur ingepakt. We wilden eerst nog gaan bowlen voor dat we zouden vertrekken, maar hadden zoiets van, laten we maar nu meteen gaan. De dagen dat we er waren, waren goed, het is ok zo.

Dus van de zeven dagen dat we zouden gaan, waren we er vier. Tja, weet niet zo goed wat ik daarop moet zeggen, behalve dan, dat ik het jammer vond niet optimaal te hebben kunnen genieten. D had nog één week vakantie en daar was ik blij om. Misschien dat ik thuis wat beter kon ontspannen. Maar niets was minder waar. Eerst mijn schoonmoeder met minder nieuws en toen mijn moeder met slecht nieuws. Het was een rollercoaster en dat is het op dit moment nog steeds in afwachting van resultaten. Ik heb het er erg moeilijk mee merk ik, mijn angsten spelen weer op en krijg er niet altijd grip op. Dit is een goede aanleiding om te vertellen hoe het nu met mij gaat. Alleen is ook dit stuk erg lang geworden dus maak ik een nieuw bericht over de huidige stand van zaken. See you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *