Persoonlijke blog; dit ben ik

Hi! Wat leuk je te zien op mijn persoonlijke blog! Mijn naam is Maureen. Ik ben 38 jaar en moeder van 2 kinderen. Een stoere slimme zoon van 6, en een klein ondeugend meisje van 6 maanden. Ik woon in de Haarlemmermeer en ben inmiddels 10 jaar samen met de liefde van mijn leven. In deze persoonlijke blog neem ik je mee in mijn leven vol ups and downs. Opzoek naar balans.

In de afgelopen jaren is er (te) veel gebeurd in mijn leven. Zo is mijn zoon te vroeg geboren en was de bevalling een hel. Jaren daarna kreeg ik een burn-out, en toen ik daar uit kwam volgde verschrikkelijk nieuws. Ik verloor een dierbare, iemand die heel dicht bij me stond.

Al deze gebeurtenissen heb ik als traumatisch ervaren. Hierdoor kan ik niet volop genieten van het leven, terwijl er zoveel moois is! Ook heb ik mij zóveel aangepast de laatste jaren, dat ik mezelf weer even terug moet vinden.

Therapie

Voor mijn burn-out heb ik therapie gehad onder begeleiding van een psychologe. Zij diagnosticeerde een gegeneraliseerde angststoornis. Hier heb ik cognitieve gedragstherapie voor gehad. En alhoewel de therapie goed geholpen heeft, blijf ik toch tegen bepaalde zaken aanlopen. Mijn angsten vormen bijvoorbeeld nog steeds een belemmering. En zo zijn er nog andere dingen die spelen.

Volgens mijn psychologe hebben mijn problemen misschien wel een onderliggende oorzaak. En daarom heb ik op advies van haar verder onderzoek laten doen.

Doel van mijn persoonlijke blog

Naast dat schrijven een passie van mij is. Kan ik middels deze persoonlijke blog mijn gedachten, gevoelens en emoties een plekje geven. En dat lucht enorm op. Vergeet niet dat iedereen weleens kampt met mental issues, op wat voor een manier dan ook. De één kan hier zelf heel goed mee omgaan en de ander heeft daar hulp bij nodig. Of een combinatie van beiden. En dat is helemaal niet raar of iets om je voor te schamen.

Ook zal je misschien wel wat klachten herkennen. Soms weet je gewoon niet wat er aan de hand is. Je hebt wel een idee maar je weet niet precies wat. Herkenning is dan fijn! Je kunt je klachten wat meer plaatsen en hiermee aan de slag gaan.

Motivatie en inspiratie

Natuurlijk ga ik het niet alleen hebben over mijn issues. Ook zal ik schrijven over leuke dingen! Ik wil anderen motiveren en inspireren om het beste uit het leven te halen. Op de manier hoe jij dat zou willen. Soms moet je daarvoor weer onderaan beginnen, tenminste, zo voelt dat misschien. Maar dat blijkt vaak wel het beste zijn. Ik zie het in ieder geval niet als onderaan beginnen. Je herpakt je leven gewoon weer, maar dan op een betere manier. Zie het als een nieuw begin!

En bij een begin hoort er ook een eind. En in dit geval het einde van  mijn introductie. Dit ben ik :). Ben je geboeid? Dan zie ik je vast vaker terug. Ik zou dat wel gezellig vinden! Misschien kunnen we samen een keer een onderwerp bespreken.

Tot dan! Liefs Maureen

2 gedachten over “Persoonlijke blog; dit ben ik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *